Deltagare i nätverket

Här hittar du kontaktuppgifter och information om deltagarna i Sveriges kommunala anhörigstödsnätverk (SKA).

Blekinge län

Foto på Krisanti Johansson
Krisanti Johansson

Anhörigkonsulent, Karlskrona kommun

Krisanti Johansson är länssamordnare för Blekinge län som omfattar fem kommuner. I länsnätverket träffas alla anhörigkonsulenter minst sex tillfällen per år och hjälps åt för gemensamma frågor kring anhörigstödet. Krisanti är även sammankallande för arbetsgruppen "Hälsofrämjande aktiviteter för anhöriga". Krisanti arbetar som anhörigkonsulent i Karlskrona kommun inom äldreförvaltningen, och vänder sig till anhöriga som stödjer personer som är över 65 år och är sjuka.

Dalarnas län

Foto på Kristina Gunnars
Kristina Gunnars

Anhörigkonsulent, Orsa kommun

Dalarnas nätverk träffas två gånger per år. Syftet med nätverket är att skapa regelbundna träffar för informations- och erfarenhetsutbyte, samordning och vid behov gemensamt utvecklingsarbete kring vissa sakfrågor eller aktiviteter. Med tanke på ensamarbetet som många upplever, så ger nätverket även möjlighet till stöttning och vägledning.

Gotlands län

Foto på Therese Funk
Therese Funk

Anhörigkonsulent, Region Gotland

Länsnätverket består endast av en kommun (Region Gotland). Vi samarbetar med andra kommuner och har bland annat digitala grupper, som till exempel Mindfulness för anhöriga.
Foto på Karin Grimlund
Karin Grimlund

Anhörigkonsulent, Region Gotland

Karin Grimlund är tillfällig länssamordnare under 2024. Länsnätverket består endast av en kommun (Region Gotland). Vi samarbetar med andra kommuner och har bland annat digitala grupper, som till exempel Mindfulness för anhöriga.

Gävleborgs län

Foto på Katarina Nyblom
Katarina Nyblom

Länssamordnare, Gävleborgs län

Hallands län

Foto på Boel Forsberg
Boel Forsberg

Anhörigkonsulent, Kungsbacka kommun

Boel Forsberg är länssamordnare för Hallands län, som innefattar sex kommuner. I länsnätverket träffas anhörigkonsulenter från alla kommuner cirka två gånger per år och de turas om att bjuda in till träffar. Nätverket ses däremellan digitalt och arrangerar därutöver gemensamma utbildningar. Boel arbetar som anhörigkonsulent i Kungsbacka kommun, inom individ och familjeomsorgen, och vänder sig till anhöriga till någon med psykisk ohälsa, neuropsykiatrisk svårighet eller funktionsnedsättning. Stöd till barn som anhöriga finns inom organisationen i annan verksamhet. Boel har arbetat med stöd till anhöriga sedan 2011.

Jämtlands län

Foto på Cecilia Barchéus-Bergman
Cecilia Barchéus-Bergman
Cecilia Barchéus Bergman är länssamordnare i Jämtland/Härjedalens kommuner. Nätverket träffas fyra gånger per år för att utbyta erfarenheter, diskutera aktuella anhörigfrågor och kunskapsutbyte. Cecilia arbetar som anhörigkurator/anhörigkonsulent inom Vård och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun i Jämtland och träffar anhöriga med fysisk och/eller psykisk ohälsa. Hon är socionom i grunden.

Jönköpings län

Foto på Sofie Melkner
Sofie Melkner

Anhörigsamordnare, Jönköpings kommun

Länsnätverket omfattar alla 13 kommuner i Jönköpings län och träffas fyra gånger per år för utveckling, lärande och kollegial handledning. Sofie är även sammankallande för den nationella arbetsgruppen ”Digitala anhöriggrupper och föreläsningar”.

Kalmar län

Kronobergs län

Foto på Jessica Andersson
Jessica Andersson

Anhörigkonsulent, Växjö kommun

Jessica Andersson är länssamordnare för Kronobergs län som omfattar åtta kommuner. I länsnätverket träffas alla anhörigkonsulenter minst två gånger per år för inspiration, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte. Jessica är också med i arbetsgruppen ”Hälsofrämjande aktiviteter för anhöriga ” och ”Anhöriga och nära vård-reformen”. Jessica arbetar som anhörigkonsulent i Växjö Kommun inom Omsorgsförvaltningens förebyggande enhet, och vänder sig till anhöriga som stödjer personer som är över 18 år och har en kognitiv svikt, demensdiagnos, somatisk eller långvarig sjukdom och personer med psykisk ohälsa.
Foto på Cecilia Johansson
Cecilia Johansson

Anhörigkonsulent, Växjö kommun

Cecilia Johansson är länssamordnare för Kronobergs län som omfattar åtta kommuner. I länsnätverket träffas alla anhörigkonsulenter minst två gånger per år för inspiration, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte. Cecilia är också med i arbetsgruppen ”Nationella anhörigstrategin”. Cecilia arbetar som anhörigkonsulent i Växjö Kommun inom Omsorgsförvaltningens förebyggande enhet, och vänder sig till anhöriga som stödjer personer som är över 18 år och har en intellektuell och/eller fysisk funktionsnedsättning och personer med psykisk ohälsa.

Norrbottens län

Foto på Linda Mosesson
Linda Mosesson

Anhörigkonsulent, Gällivare kommun

Länsnätverket träffas två gånger per år – digitalt på våren och en fysisk höstträff. Linda Mosesson jobbar som anhörigkonsulent i Gällivare kommun med målgruppen anhöriga över 18 år.

Skåne län

Foto på Rosella Citterio
Rosella Citterio

Anhörigkonsulent, Malmö stad

Rosella Citterio är länssamordnare i Skåne. Det regionala nätverket i Skåne träffas två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Deltagande kommuner turas om att arrangera nätverksträffarna i samarbete med länssamordnarna. Rosella Citterio arbetar som anhörigkonsulent i Malmö stad med målgruppen anhöriga över 18 år som står nära någon med psykisk ohälsa. I arbetet ingår att erbjuda anhöriga enskilda stödsamtal och olika former av gruppaktiviteter, till exempel samtalsgrupper, hälsocirklar och caféträffar. Anhörigstödet erbjuder även stöd till personalgrupper i anhörigperspektivet. Rosella Citterio är med i den nationella arbetsgruppen ”Digitala anhöriggrupper/föreläsningar”.

Stockholms län

Foto på Anna Jepsen / Stockholm stad
Anna Jepsen / Stockholm stad

Anhörigkonsulent, Bromma Stadsdel

Anna Jepsen är länssamordnare för Stockholms stads nätverk. Nätverket träffas cirka fyra gånger per år för kollegialt utbyte, informationsspridning och planering och utveckling av anhörigkonsulentrollen. Stockholm har ett väl utvecklat samarbete mellan stadsdelarna, med bland annat anhöriggrupper, må bra-aktiviteter och föreläsningar. Stockholms tre nätverk har en årlig gemensam träff med informationsutbyte och nätverkande.
Foto på Carola Nordebrink / Stockholm södra
Carola Nordebrink / Stockholm södra

Anhörigsamordnare, Huddinge Kommun

Nätverket träffas fysiskt fyra gånger per år, frivilligt digitalt erfarenhetsutbyte cirka en gång per månad, samt ett utvecklingsforum med olika teman. Extern samverkan samordnas när det är möjligt. Carola Nordebrink är sammankallare för arbetsgruppen "Nationell databas".
Foto på Mikael Nylander / Stockholm norra
Mikael Nylander / Stockholm norra

Anhörigkonsulent, Danderyds kommun

Region Stockholm har tre olika länsnätverk; norra, södra och centrala. Mikael Nylander är länssamordnare för norra delen och nätverket träffas varje månad för avstämning, kollegial handledning och planering av gemensamma aktiviteter. Mikael är sammankallare för flera av de nationella arbetsgrupperna: "Informationsspridningskanaler för anhörigkonsulenter", "Webbgruppen för anhörigstöd", samt "Programrådet för SKA".

Södermanlands län

Foto på Ann-Sofie Carlsson
Ann-Sofie Carlsson

Anhörigkonsulent, Strängnäs kommun

Ann-Sofie Carlsson är länssamordnare för Sörmlands län, som innefattar nio kommuner. Länsnätverket träffas fyra gånger per år – två fysiska och två digitala träffar. Nätverket arbetar tillsammans för att få en likvärdig syn på anhörigstödet i Sörmland, samt för att dela erfarenheter och kunskap. Nätverket anordnar vissa gemensamma aktiviteter som digitala anhöriggrupper/cirklar. Vid föreläsningar där möjlighet finns, bjuds anhöriga från alla kommuner i Sörmland in. Ann-Sofie arbetar som anhörigkonsulent i Strängnäs kommun där man vänder sig till personer i alla åldrar, även barn som anhöriga.

Uppsala län

Foto på Ida Lindecrantz
Ida Lindecrantz

Anhörigkonsulent, Uppsala kommun

Länsnätverk för anhörigstöd i Uppsala län består av representanter från länets kommuner och Region Uppsalas hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Nätverket sammankallas av FoU Socialtjänst, som också står för både ordförandeskap och dokumentation av nätverkets arbete. Nätverket utgör ett forum för erfarenhetsutbyte, omvärldsbevakning och samverkan kring verksamhetsutveckling och kompetenshöjande insatser. Vi samverkar kring gemensamma aktiviteter såsom föreläsningar och seminarier. Informationsflöde sker både mellan länets kommuner och mellan kommunerna och Region Uppsala. Arbetet är fastställt i VIS-dokumentet "Anhörigstöd i Uppsala län".

Värmlands län

Foto på Eva Lehtonen
Eva Lehtonen

Anhörigsamordnare, Forshaga kommun

Västerbottens län

Foto på Ann-Louise Lindgren
Ann-Louise Lindgren

Anhörigkonsulent, Skellefteå kommun

Länsnätverket har teamsmöte en gång per månad och man har också gemensamma fysiska träffar två gånger per år. En gång på våren från lunch till lunch, samt en dag på hösten.

Västernorrlands län

Västmanlands län

Västra Götalands län

Foto på Jerker Eklund / Nätverk anhörigkonsulenter Göteborg (NAG) Göteborgs stad
Jerker Eklund / Nätverk anhörigkonsulenter Göteborg (NAG) Göteborgs stad

Anhörigkonsulent, Göteborgs Stad

Jerker Eklund är länssamordnare för Nätverk anhörigkonsulenter Göteborg (NAG), som är ett av sex länsnätverk i Västra Götalandsregionen. Jerker är länssamordnare för den delen av anhörigstödet i Göteborgs Stad som erbjuder stöd för anhöriga som står nära någon som är över 65 år. Länsnätverket NAG verkar för informationsutbyte, gemensamma utbildningar och anordnar varje år föreläsningar och aktiviteter på nationella anhörigdagen. 
Foto på Jessica Gustavsson / Mini-Väsna (Region Göteborg södra)
Jessica Gustavsson / Mini-Väsna (Region Göteborg södra)

Anhörigkonsulent, Lerums kommun

Mini-VäsNA är ett av sex länsnätverk i Västra Götalandsregionen. Länsamordnare är Jessica Gustavsson från Lerums kommun. Nätverket träffas vid två tillfällen varje termin för utbyte av information och erfarenheter. Där brukar också anhörigkonsulenter från Kungsbacka kommun och Vårgårda delta. Utöver det har nätverket kollegial handledning. Samverkar och arrangerar två till tre digitala föreläsningar varje termin. Samverkar kring digitala samtalsgrupper. Jessica är även sammankallande för arbetsgruppen "Yrkesverksamma anhöriga".
Foto på Maria Hagiwara / Boråsregionens nätverk anhörigstöd (BorNA)
Maria Hagiwara / Boråsregionens nätverk anhörigstöd (BorNA)

Anhörigkonsulent, Ulricehamns kommun

Maria Hagiwara är länssamordnare för BorNA, som är ett av sex länsnätverk i Västra Götalandsregionen. BorNA har ett uppdrag från socialchefsnätverket, vilket bland annat innefattar att alla kommuner ska ha en representant i nätverket, samt att nätverket ska fungera som en plattform för utveckling och lärande. BorNA anordnar regelbundet gemensamma aktiviteter för anhöriga, men arbetar även med kompetenshöjande insatser för personer som möter anhöriga. Maria är koordinator för Sveriges kommunala anhörigstödsnätverk (SKA) och är även sammankallare för arbetsgruppen "Koordinatorgruppen för SKA".
Foto på Emma Johansson / Fyrbodalsregionen (FyrNA)
Emma Johansson / Fyrbodalsregionen (FyrNA)

Anhörigsamordnare

Emma Johansson är länssamordnare för FyrNA, som är ett av sex länsnätverk i Västra Götalandsregionen. FyrNA träffas fysiskt en heldag per termin och digitalt en halvdag per termin. Syftet med träffarna är kompetenshöjande, ökad kännedom om varandras anhörigstöd och informationsspridning från SKA med flera. FyrNA erbjuder gemensamma aktiviteter för anhöriga varje år, exempelvis spadagar.
Foto på Linda Kjellgren / Nätverk Skaraborg
Linda Kjellgren / Nätverk Skaraborg

Anhörigsamordnare

Linda Kjellgren representerar gamla Skaraborgs 15 kommuner i Sveriges Kommunala anhörigstödsnätverk (SKA). I Skaraborg finns ett stort nätverk (alla 15 kommuner) som träffas fysiskt vid ett tillfälle per termin. Därutöver finns små nätverk och mininätverk som skapats utifrån hur kommunerna geografiskt är placerade. Linda är också sammankallade för den nationella arbetsgruppen "Samverkan med civilsamhället". Linda arbetar till vardags som anhörigsamordnare i Götene. Hon är ensam i den rollen och hon möter anhöriga utifrån alla målgrupper.
Foto på Stefan Sarajärvi / TALKSÖ (Region Göteborg norra)
Stefan Sarajärvi / TALKSÖ (Region Göteborg norra)

Anhörigkonsulent i Kungälvs kommun

TALKSÖ är ett av sex länsnätverk i Västra Götaland. Sammankallare är Stefan Sarajärvi från Kungälvs kommun. Nätverkets uppdrag är att utbyta information och samverka kring relevanta frågor som rör stöd till anhöriga i nätverkets kommuner samt säkra att information från Sveriges kommunala anhörigstödsnätverk når ut till alla deltagare i nätverket. Stefan är även sammankallare för den nationella arbetsgruppen "Kompetensutveckling för anhörigkonsulenter".
Foto på Andrea Wahlberg / Nätverk anhörigkonsulenter Göteborg (NAG) Göteborgs stad
Andrea Wahlberg / Nätverk anhörigkonsulenter Göteborg (NAG) Göteborgs stad

Anhörigkonsulent, Göteborgs Stad

Andrea Wahlberg är länssamordnare för Nätverk anhörigkonsulenter Göteborg (NAG), som är ett av sex länsnätverk i Västra Götalandsregionen. Länsnätverket NAG verkar för informationsutbyte, gemensamma utbildningar och anordnar varje år föreläsningar och aktiviteter på nationella anhörigdagen.  Andrea är länssamordnare för den delen av anhörigstödet i Göteborgs Stad som erbjuder stöd för anhöriga som står nära någon under 65 år som inte mår bra.

Örebro län

Foto på Arianne Axewill
Arianne Axewill

Enhetschef för Anhörigcentrum, Örebro kommun

Östergötlands län

Foto på Cecilia Fransson
Cecilia Fransson

Anhörigkonsulent, Motala kommun

Östergötlands läns nätverk har en länssamordnare som för närvarande finns i Motala kommun. Merparten av Östergötlands läns kommuner deltar i nätverket. Vi ses i nätverket 1-2 gånger per år för ett kollegialt erfarenhetsutbyte och brukar vid dessa tillfällen ha ett tema eller en gäst som inspiration till våra träffar. Vid behov så träffas länsnätverket också digitalt. Det aktiva deltagandet på våra träffar representeras lite olika i kommunerna och våra stora kommuner har mer än en representant med.

Senast uppdaterad 2024-09-03 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson