Digital kunskapsguide för vuxna anhöriga

Två personer håller varandra i händern

Foto: Smålandsbilder

Nu finns det närmare 20 inspelade föreläsningar som berör hur det är att vara anhörig till en vuxen person med psykisk ohälsa i en nyproducerad digital kunskapsguide. Här finns föreläsningar av anhöriga, personer med egen psykisk ohälsa samt forskare och yrkesverksamma.

På lanseringwebbinariet får du en presentation av den digitala kunskapsguidens upplägg och föreläsningar samt ett smakprov av vad de olika föreläsningarna kommer innehålla av några av föreläsarna själva.

Om den Digitala kunskapsguiden:

"Kunskapsguiden som vänder sig till dig som står nära en vuxen person med psykisk ohälsa. Här har vi samlat information som vi hoppas kan vara hjälpsamt för dig. Här kan du lyssna till anhörigas berättelser, du möter också professionella som i sitt arbete träffar personer med psykisk ohälsa. De berättar om vilket stöd som finns att få och om vanliga frågor som anhöriga kan ha."

Se webbinariet i efterhand i spelaren nedan

Ta del av innehållet i den digitala kunskapsguiden

 

Kunskapsguiden är framtagen av anhörigkonsulenter som arbetar i några av landets kommuner tillsammans med Nationellt kompetenscentrum anhöriga.

Vårt syfte med den digitala kunskapsguiden för vuxna anhöriga till personer med pyskisk ohälsa är att samla fakta och information om psykisk ohälsa med fokus på dig som anhörig. Vår förhoppning är att filmerna skall ge vägledning, kunskap och stöd i situationer som många gånger kan kännas besvärligt och utmattande.

För mer information och kontakt

Foto på Ingrid Lindholm
Ingrid Lindholm

Möjliggörare/praktiker, Anhöriga och psykisk ohälsa

Senast uppdaterad 2023-06-19 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Paul Svensson